Читај ми!

Vučević: Srbija na raskrsnici

Funkcioner SNS-a Miloš Vučević pozvao je Predsedništvo stranke da stane uz svog lidera Aleksandra Vučića u borbi za promene. Poručuje da ne može i neće da prihvati da se Vučić ostavi da se sam bori protiv svih.

U pismu upućenom članovima Predsedništva SNS-a, Miloš Vučević navodi da je razlog zbog kojeg im se obraća uznemirenost zbog stanja u kojem se danas nalazi srpsko društvo.

Uveren je da je Srbija na raskrsnici, od koje jedan put vodi u reforme i napredak, a drugi je - politička i sveukupna stranputica, kojom se išlo prethodne dve decenije.

Prema njegovim rečima, razlog zbog kog piše Predsedništvu je što u poslednjih nekoliko dana i nedelja, primećuje gotovo sinhronizovanu akciju, koja mu deluje kao dobro organizovan pokušaj da se onemogući napor Vlade Srbije da nizom mera i postupaka nastavi ozbiljno da reformiše državu.

"Kao da je Vučić kriv što je poslednjih pet meseci doneto više reformskih zakona nego u prethodnoj deceniji, kao da je Vučić kriv što je građanima Srbije rekao istinu o posledicama razaranja države i društva od strane Demokratske stranke i njenih političkih satelita", konstatuje Vučević.

Navodeći da je ono što ga je najviše uznemirilo prethodnih nekoliko dana i što ga je nagnalo da se obrati Predsedništvu stranke, stanje u policiji, ukazuje da je incident u kojem je prebijen Andrej Vučić "nešto nad čim treba duboko da se zapitamo šta i kako dalje".

Takođe, kaže da je, iako u poslednjih nekoliko nedelja imamo nebrojeni broj štrajkova u državi, "pomalo nezadovoljan" reakcijom kako pojedinaca iz vrha vlasti, tako i stranačkih organa i poručuje da novosadski naprednjaci pružaju punu podršku premijeru Srbije da nastavi da reformiše državu onako kako je započeo.

Vučevć ističe da zbog svega što je naveo traži od članova Predsedništva SNS da se u što kraćem roku sastanu i sagledaju celokupnu situaciju u državi, i odluče u kojem smeru treba dalje ići.

Gradski odbor DS-a Novi Sad je u saopštenju naveo da je "poraz 5. oktobra što 2014. taj grad vodi funkcioner SNS-a".

Potom je Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu pozvao Demokratsku stranku da "poštedi građane Srbije svojih ekspertskih analiza pogotovo kada je u pitanju 5. oktobar, odnosno šta su to pobede, a šta porazi".

U saopštenju SNS kaže da je "o stranci koja je posle tog 5. oktobra 2000. došla na vlast na ime Vojislava Koštunice, kojeg je posle godinu dana zaboravila i oterala u opoziciju, suvišno trošiti reči".

"Još žalosnije je komentarisati situaciju kada je svega nekoliko godina posle 5. oktobra DS pokazala da joj je vlast i interes iznad svega, a to je čin njihovog pomirenja i bratimljenja sa SPS-om, strankom i istim ljudima koje su pre toga nazivali najvećim zlom u istoriji Srbije", naveli su novosadski naprednjaci.

SNS ističe da rad gradonačelnika Miloša Vučevića treba da ocenjuju jedino građani Novog Sada, a ne, kako su rekli, istrošeni kadrovi DS-a, koji su uništili sve što se moglo uništiti, i još dodaju da ne kriju zadovoljstvo što glasači iz Novog Sada sagledavaju stvari na isti način. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи