Читај ми!

Pajtić: Vojvodina je naslonjena na Austriju

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je da je Vojvodina "naslonjena na Austriju" i ekonomski, i kulturološki, i civilizacijski.

Pajtić je u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Srbiji Johanesom Ajgnerom rekao da je Austrija jedan od najvećih investitora u Vojvodini i da je pružila značajnu podršku privrednom razvoju pokrajine, jer je preko svoje državne razvojne agencije finansirala više projekata iz Programa privrednog razvoja Vojvodine, prenosi Tanjug.

Uzmeđu ostalog to su Fond za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond) i Edukativni centar, a u Vojvodini radi dvadesetak kompanija iz Austrije.

Pajtić je posebno istakao izuzetno razvijenu saradnju Vojvodine i austrijske pokrajine Štajerske, koja se, na osnovu sporazuma iz 2003. godine, između ostalog, odvija u oblasti privrede i uvođenju novih tehnologija u agroidnustriji, kroz saradnju univerziteta i drugim oblastima.

Ambasador Austrije i predsednik Pokrajinske vlade složili su se da su iskustva iz dosadašnje saradnje veoma pozitivna i da Dunavska strategija otvara mogućnost novih projekata.

Pajtić i Ajgner su razgovarali i o potrebi donošenja zakona o nadležnostima i zakona o finansiranju Vojvodine, kao i o medijskim i intelektualnim slobodama, piše u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи