Читај ми!

Poslanička pitanja

Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović zatražio je u Skupštini Srbije ostavke ministara unutrašnjih poslova i odbrane Nebojša Stefanovića i Bratislava Gašića zbog incidenta u kojem je pretučen premijerov brat Andrej Vučić.

Borislav Stefanović (DS) je u delu sednice predviđenom za postavljanje poslaničkih pitanja, zatražio da skupština bude pismeno obaveštena o rezultatima istrage, odnosno o tome ko je izazvao incidnet i na osnovu čije naredbe je dodeljeno obezbeđenje Andreju Vučiću, prenela je Beta.

"Ono što znamo jeste da naš sugrađanin pretučen, ali ne znamo kako i zašto je došlo do toga i ko je ustupio obezbeđenje tom čoveku, na osnovu kog naređenja i da li je tačno da su na silu probili kordon", kazao je Stefanović.

Stefanović je postavio i pitanje za direktora Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marka Blagojevića šta se dogodilo sa novcem koji su građani uplaćivali slanjem poruke 1003.

Poslanika Lige socijaldemorkata Vojvodine Đorđa Stojšića intresovalo je i zašto su pojedini građani u mestu Jamena kod Šida "zaboravljeni" kada da je u pitanju obnova kuća posle majskih poplava.

Poslanik Nove demokratske stranke Janko Veselinović postavio je nekoliko pitanja o najavljenoj Vojnoj paradi povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

"Zašto se Parada održava 16. oktobra, kada je tada oslobođen manji deo Beograda, jer svi znamo da su borbe trajale do 20. oktobra? I ko je izdao naredbu da se Vojna parada održi, zašto nema pisanog dokumenta o toj naredbi i kolika su finansijska sredstva predviđena za njeno održavanje", upitao je Veselinović.

Dodao je da očekuje odgovor od predsednika, premijera i ministra odbrane pre održavanja Vojne parade.

Nakon postavljanja pitanja, poslanici su nastavili sednicu raspravom o Predlogu zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme koji obrazlaže ministar odbrane Bratislav Gašić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи