Читај ми!

Hodžić: Mitrovica funkcionalna od januara

Šefica Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici Adrijana Hodžić veruje da će opština Severna Mitrovica biti potpuno funkcionalna od januara sledeće godine.

"Verujem da će opština Severna Mitrovica biti kompletno u funkciji od januara 2015. godine kada ćemo imati na raspolaganju budžet za opštinu Severna Mitrovica za 2015. godinu", izjavila je Adrijana Hodžić za agenciju Tanjug.

Podsetila je da i Skupština opštine Severna Mitrovica i gradonačelnik trenutno koriste sredstva koja su 2013. godine bila odobrena za Administrativnu kancelariju u Severnoj Mitrovici i koja, kako je ocenila, nisu dovoljna i ne mogu da odgovore na sve potrebe opštine Severna Mitrovica.

Hodžićeva je istakla da je glavna kočnica funkcionisanja opštine Severna Mitrovica budžet, naglasivši da ova novoformirana opština ne može da ima 16 direkcija kako je predviđeno statutom, već da je trenutnim budžetom dozvoljeno samo sedam direkcija koje trenutno i postoje u okviru Administrativne kancelarije.

Naglasila je da je interesovanje građana za opštinske usluge iz kosovskog sitema veliko i da građani ne dolaze u Administrativnu kancelariju zato što im se nešto posebno sviđa u Kancelariji već isključivo zato što im treba opštinska usluga iz kosovskog sitema.

"Ljudi dolaze svakoga dana, mi čak beležimo dnevne posete i do sto građana nas poseti i obraćaju nam se za razne opštinske usluge", kazala je Hodžićeva.

Opština Severna Mitrovica krajem prošlog meseca usvojila je predlog budžeta za 2015. godinu koji iznosi oko 20 miliona evra, a gradonačelnik Goran Rakić je ocenio tada da je takav budžet nedovoljan za realne potrebe grada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи