MSP negira izjavu Bugarskog

Ministarstvo spoljnih poslova negiralo je izjavu pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislava Bugarskog da taj resor nije dozvolio predstavljanje Vojvodine u Misiji RS pri EU u Briselu.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova se navodi da se Fond "Evropski poslovi" AP Vojvodine obratio Ministarstvu spoljnih poslova sa molbom da u sklopu manifestacije "Open days", koja se održava od 6. do 9. oktobra u Briselu, organizuje izložbu slika Milana Konjovića, ali je procenjeno da za to ne postoje bezbednosni uslovi.

Prema tom predlogu izložba je trebalo da bude postavljena u prostorijama Misije RS pri EU, u sali u prizemlju, u periodu od 7. do 9. oktobra.

"Imajući u vidu da je reč o umetničkim delima velike vrednosti, jednog od najvećih srpskih umetnika prošloga veka, nadležne službe Ministarstva spoljnih poslova su sačinile procenu bezbednosnog aspekta i mogućih rizika, pri čemu je utvrđeno da prostorije Misije RS pri EU u Briselu ne ispunjavaju bezbednosne uslove za realizaciju navedene izložbe", navodi se u saopštenju

Dodaje se da je o toj činjenici Ministarstvo obavestilo Fond.

"Iz navedenog je jasno da razlog zbog kojeg MSP nije dalo saglasnost za postavljanje izložbe u prostorijama Misije RS pri EU u Briselu nije bila zabrinutost za 'bezbednost Misije', kao što to tvrdi gospodin Bugarski, niti bilo kakvi politički razlozi, već isključivo odgovoran odnos prema skupocenim eksponatima izložbe", objašnjava se u saopštenju.

Bugarski je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da Ministarstvo spoljnih hposlova nije dalo dozvolu da u diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje AP Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona.

"Ove godine nismo dobili dozvolu Ministarstva spoljnih poslova da to predstavljanje organizujemo u okviru našeg predstavništva, pod izgovorom da to ugrožava bezbednost misije", rekao je Bugarski na konferenciji za novinare, ističući da je takva vrsta procene predstavljala "neprijatno iznenađenje" za pokrajinsku administraciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво