Odluke Administrativnog odbora

Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je nekoliko odluka - predložio je parlamentu da konstatuje ostavke dva poslanika SNS, jednom poslaniku dao saglasnost da obavlja još jednu javnu funkciju, a Fiskalnom savetu da na privremene i povremene poslove angažuje jednog stručnjaka.

Na sednici Administrativnog odbora Skupštine Srbije prihvaćen je i zahtev presednice parlamenta Maje Gojković da joj se isplati mesečna naknada za zakup stana u Beogradu, koji je uputila kao poslanica, prenosi Tanjug.

Predsednik Odbora Zoran Babić kaže da je Gojković to učinila zbog štednje, s obzirom na to da živi u Novom Sadu, a kao predsednik Skupštine, po zakonu, ima i obezbeđenje, pa svakodnevno putovanje i dnevnice dovode do povećanja troškova.

I njoj će, kao i ostalim poslanicima koji su podneli takav zahtev, biti isplaćeno mesečno 35.000 dinara od 1. septembra.

"Ne radi se ni o kakvom luksuzu, iznajmljivanju vile, već stana kao što su i drugi poslanici iznajmili. Gojkovićeva je, kako i sama insistira, prva među jednakima, a dostavila je svu potrebnu dokumentaciju", ističe Babić.

Odbor je predložio parlamentu da konstatuje ostavke poslanicima SNS Draženu Jariću i Mariji Stevanović, a poslaniku Nove Srbije Draganu Jovanoviću dao saglasnost da obavlja i funkciju predsednika Skupštine opštine Topola.

Članovi Odbora dali su saglasnost i da Fiskalni savet na privremene i povremene poslove angažuje jednog stručnjaka, a član Saveta Nikola Altiparmakov kaže da to telo ima samo pet stalno zaposlenih i da zbog obima posla koji se očekuje zbog rebalansa i budžeta postoji potreba da se angažuje još jedan stručnjak.

"Zbog usvajanja rebalansa i budžeta za narednu godinu potrebno nam je da za narednih tri ili četiri meseca angažujemo jednog straučnjaka", kaže Altiparmakov.

Na pitanje poslanika Jedinstvene Srbije Petra Petrovića da li bi i Fiskalni savet, pošto insistira na smanjenju plata i penzija, mogao i sam da da doprinos uštedama i umesto da angažuje još jednog stručnjaka, učini napor i posao raspodeli među postojećim zaposlenim, Altiparmakov je odgovorio da se štednje već ostvaruju.

"Mogli smo još prošle godine da zaposlimo jednog stručnjaka, ali nismo našli pravu osobu. Zato smo i smatrali da je racionalnije da angažujemo nekog na tri ili četiri meseca, nego da zaposlimo za stalno nekoga ko nam u potpunosti ne odgovara", rekao je Altiparmakov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи