DSS: Nedopustivo održavanje Parade ponosa

Demokratska stranka Srbije apelovala je na organizatore Parade ponosa da, "odustanu od paradiranja koje vređa moral ogromne većine građana Srbije". Pozvala je i protivnike parade da se uzdrže bilo kakvog nasilja.

Ako su se organizatori finansijskim aranžmanima obavezali da istraju, a vlast odobri održavanje Parade, Demokratska stranka Srbije apeluje na one koji, kao i DSS, s pravom smatraju da je njeno održavanje nedopustivo, da ne primenjuju nasilje prema učesnicima, prenois Beta.

DSS je ocenio da se svake godine ponavlja ostrašćena polemika protivnika i pobornika parade.

"Dok Srbija grca u bedi, nezaposlenost povećava, država slabi i razgrađuje, stranim novcem dobro plaćeni aktivisti organizacija samoproglašenih za zastupnike interesa LGPT populacije, predstavnici Evropske unije i sa druge strane nasilnici koji bi da hrišćanski moral brane kamenovanjem neistomišljenika, bore se ko će nađačati i pobediti", navela je ta stranka.

DSS je je ocenio da "niti ogromna većina LGBT populacije smatra da im je od koristi za povećanje poštovanja njihovih prava nametanje održavanja Prajda, niti većina građana Srbije koja se sasvim opravdano protivi održavanju skupa, podržava da se on sprečava nasiljem prema učesnicima".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи