Читај ми!

Okupljanje lidera opozicije u petak u Kragujevcu

Lideri opozicionih stranaka razgovaraće u petak u Kragujevcu o okupljanju opozicije, kažu u LDP-u. Ovo je pravi trenutak da opozicione partije zajedno iniciraju ustavne promene, kaže predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

Portparol Liberalno demokratske partije Jovan Najdenov je agenciji Beta rekao da je lidere opozicije na sastanak pozvao predsednik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.

"Razgovaraće se o okupljanju opozicije, politici koja bi trebalo da se sporovodi kako bi opozicija bila ozbiljna i uverljiva alternativa vlasti. Nadamo se da ćemo na sastanku izvući nove zaključke na osnovu kojih ćemo moći dalje da nastupamo", rekao je Najdenov.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović prihvatiće poziv za razgovore o objedinjavanju opozicije, bez obzira ko je inicijator okupljanja i kakva je forma razgovora, saopštila je ta partija.

Petrović smatra da je suština u tome da li je moguće postići saglasnost o suštinski novoj politici, jer građani od opozicije očekuju da predstavi alternativni plan, "a ne da se ujedinjuje u kritici, jer od toga niko nema koristi".

Petrović veruje da je ovo pravi trenutak da opozicione partije zajedno iniciraju ustavne promene koje će omogućiti regionalizaciju i funkcionalniju državu na svim nivoima vlasti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 25. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи