Читај ми!

Vučić sa Kuvajćanima o unapređenju saradnje

Premijer Aleksandar Vučić sa delegacijom Poslaničke grupe prijateljstva države Kuvajt razgovarao o unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa dveju zemalja.

Vučić je zahvalio na novčanoj pomoći za otklanjanje šteta od poplava, saopštila je Kancelarija Vlade Srbij za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

Premijer je, takođe, izrazio želju za intenziviranjem saradnje u oblasti ekonomije, poljoprivrede, zdravstva, turizma, sporta i obrazovanja.

Članovi Poslaničke grupe su ukazali na veliku zainteresovanost kuvajtskih investitora za ulaganje u našu zemlju kao i da Srbiju smatraju izuzetno zanimljivom destinacijom na turističkoj mapi Evrope i regiona.

Povodom toga, Vlada Srbije će, navodi se u saopštenju, nastojati da u što kraćem roku obezbedi pojednostavljene procedure za dolazak što većeg broja kuvajtskih investitora i turista.

Gojković: Reforme će privući investitore

I Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa delegacijom Parlamenta Kuvajta. Gojkovićeva je tom prilikom rekla da očekuje da ekonomske reforme privuku strane investitore i da veruje da će investitori iz te zemlje naći interes da ulažu u Srbiju.

"Srbija je u procesu reformi i donošenja zakona koji će omogućiti da postanemo najpoželjnija destinacija za investitore u regionu. Ubeđena sam da će investitori iz Kuvajta naći interes da budu prisutniji u Srbiji", rekla je Gojković na sastanku sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva Države Kuvajt sa Srbijom Faisalom Fahadom el Šajom.

Predsednica je navela i da današnji susret pokazuje da je Srbiji stalo da proširi saradnju sa Kuvajtom u svim oblastima, posebno na ekonomskom planu, saopšteno je iz kabineta predsednice Narodne skupštine.

Fahad Al Šaje je naglasio je da Srbija ima velike mogućnosti da bude privlačna investitorima. Napomenuo je da ima prostora da se unapredi ekonomska saradnja i trgovinska razmena između dve zemlje, kao i da očekuje da će Mešovita komisija podstaći napredak.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво