Читај ми!

Komešanje ispod cenzusa

U Srbiji je na desnom centru jedan prazan prostor koji Srpska narodna partija želi da zauzme, kaže za RTS osnivač te stranke Nenad Popović i dodao da su ciljna grupa SNP-a evroskeptici.

Srbija je nekada bila u svetskom vrhu po broju registrovanih stranaka, ali ih je Zakon o političkim organizacijama sveo na stotinak. To što se posle ovogodišnjih izbora politička scena ukrupnila, za neke je motiv da osnivaju nove partije, a jedna je najavljena ovog vikenda.

Srpsku narodnu partiju osniva doskorašnji potpredsednik DSS-a Nenad Popović, koji kaže da je stranka koju osniva – evroskeptična partija desnog centra.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Popović je rekao da u našoj zemlji nema stranke koja je tako orijentisana, dok u ostalim državama Evrope postoje takve partije ne samo u parlamentima već i u vladama.

Prema njegovim rečima, u Srbiji na desnom centru je jedan prazan prostor koji SNP želi da zauzme.

Popović kaže da u Srbiji ima dosta pristalica evroskepticizma i smatra da će to i pokazati naredni izbori.

Kako je rekao, on želi da nova stranka vodi politiku koja se zasniva na principima DSS-a, u kome je bio, ali na jedan moderan i dinamičan način da bi privukli što veći broj birača.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи