MUP pokrenuo niz reformi

MUP je posle izbora nove Vlade snažno pokrenulo niz reformi ka suzbijanju organizovanog kriminala, krijumčarenju droge i suzbijanju korupcije, zaključeno je na sastanku državnog sekretara MUP-a Aleksandra Nikolića sa ambasadorom Peterom Burkhardom, šefom Misije OEBS-a u Srbiji.

Državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić predstavio je rad na reformi policije, posebno u kontekstu izrade novog Zakona o policiji i izrade Akcionog plana za poglavlje 24 (Pravda, sloboda i bezbednost) pregovora sa EU.

Burkhard je izrazio spremnost za daljom partnerskom saradnjom u izradi strategija za prevenciju kriminala i suzbijanje organizovanog kriminala, saopštio je MUP, prenosi Tanjug.

Konstatovan je veliki značaj nedavnog osnivanja Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Srbije, što će, uz operativni rad policije na suzbijanju trgovine narkoticima, potvrditi i ojačati poziciju Srbije i srpske policije kao lidera u regionu u ovoj oblasti, ističe se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se održi visok nivo konsultacija i saradnje, imajući u vidu predstojeće predsedavanje Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, kao i prioritete u oblasti unutrašnjih poslova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи