Читај ми!

DSS: Sporazum o kretanju priznaje nezavisnost

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije ocenio je da briselski sporazum o bezuslovnom kretanju kroz Srbiju osoba s dokumentima samoproglašene države Kosovo predstavlja veliki paradoks.

Vojvođanski DSS je saopštio da je sporazum o bezuslovnom kretanju novo posredno priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi Beta.

"Sporazum nije statusno neutralan i još je jedan dokaz o posrednom priznanju nezavisne države Kosovo od strane zvaničnih vlasti u Beogradu", navodi se u saopštenju DS S-a i dodaje da je dogovor "postignut u tišini i sa željom da se sakrije od javnosti Srbije".

DSS ocenjuje da je paradoks to što građani države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini nemaju slobodu kretanja, "dok građani samoproglašene republike Kosovo sa separtatističkim dokumentima mogu slobodno da se kreću od Horgoša do Dragaša".

Demokratska stranka Srbije podseća javnost Srbije da građani Kosova i Metohije, izuzev stanovika Severa, i to samo na severu Kosova i Metohije, sa ličnim dokumentima države Srbije niti mogu niti smeju da se kreću južnom srpskom pokrajinom.

U saopštenju se dalje dodaje da se "svaka osoba koju kosovska policija zaustavi južno od Ibra, s kolima i dokumentima države Srbije krivično procesuira s rigoroznim kaznama od oduzimanja vozila do tri meseca zatvora".

DSS bira novog predsednika 12. oktobra 

Inače, zamenik predsednika Demokratske stranke Aleksandar Popović najavio je da će Skupština stranke na kojoj će biti izabran novi predsednik biti održana 12. oktobra.

Aleksandar Popović je na konferenciji za novinare rekao da su za sada podršku za svoju kandidaturu obezbedili Miloš Aligrudić i Sandra Rašković Ivić, potpredsednici stranke, ali da do 1. oktobra, kada se završava kandidaciona procedura, može biti još kandidata.

Prema njegovim rečima, za Demokratsku stranku Srbije je uvredljiva, a i nije tačna, izjava bivših članova stranke da DSS posle odlaska predsednika Vojislava Koštunice više ne postoji.

Popović je istakao da je DSS drugačija nego što je bila kada je na njenom čelu bio Vojislav Koštunica, ali da nastavlja sa istom politikom.

"Ideja neutralne i slobodne Srbije živa je i živeće" rekao je Popović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи