Читај ми!

PUPS: Cilj su temeljne reforme javnog sektora

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić kaže da će ta stranka podržati najavljene mere štednje i umanjenje penzija, ako rezultat budu bile temeljne reforme javnog sektora i punjenje budžeta.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić je, na konferenciji za novinare u sedištu te stranke, rekao da će se pratiti reforme javnog sektora i koliko se puni budžet, prenosi Beta.

Krkobabić očekuje da će najavljene mere dovesti do fiskalne konsolidacije, a da će nakon toga da budu ukinute, kako bi se penzije isplaćivale onako kako su zakonom koncipirane.

"Penzioneri očekuju da njihove penzije budu sigurne i redovne", ističe Krkobabić.

Kaže da bi prema njegovim saznanjima penzije u ukupnom proračunu trebalo da budu smanjene za oko pet odsto, pri čemu smanjenjem nisu obuhvaćene penzije niže od 25.000 dinara.

Prema njegovim rečima, sve mere nisu još u potpunosti precizirane, a do kraja će biti koncipirane s rebalansom budžeta.

"To su teške mere, koje će pogoditi i onako istanjen budžet mnogih, ali su neophodne i opravdane ukoliko kao rezultat budu imale sveobuhvatne, dubinske reforme javnog sektora", dodaje Krkobabić.

Predsednik PUPS-a umanjenje penzija prihvata i kao vid solidarnosti.

Govoreći o reformama javnog sektora, Krkobabić ističe da na čelo tih preduzeća treba da dođu ljudi koji će biti spremni da preuzmu odgovornost, obezbede prihod i redovno, na svaka tri meseca, podnose izveštaje o svom poslovanju.

"Postavljam pitanje koliko u budžet mogu da unesu EPS, NIS ili 'Telekom'", kaže predsednik PUPS-a.

Krkobabić smatra da podrškom najavljenim reformama nije izdao penzionere i pogazio predizborna obećanja, pošto je očuvan osnovni princip da penzije prate plate.

Konstatuje i da je najavljenim merama zahvaćen onaj srednji sloj, a da će PUPS insistirati na tome da se poreskim merama obuhvate i budžetski prihod ubere od onih najbogatijih u zemlji.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво