Читај ми!

Vulin: Neophodni izbori u Vojvodini

Pokret socijalista smatra da su izbori u Vojvodini neophodni i da su oni jedino rešenje za situaciju u severnoj srpskoj Pokrajini, rekao je Aleksandar Vulin.

Lider Pokreta Aleksandar Vulin rekao je na Izbornoj skupštini za pokrajinske organe te stranke da je "samo jedno rešenje i samo jedna ideja - izbori u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini", prenosi Tanjug.

Vulin je naveo da se krenulo sa velikom idejom da u Srbiji može biti bolje, poštenije, da Srbija "bude majka i baš nikome maćeha, Srbija u kojoj je AP Vojvodina i nikako drugačije, i u kojoj nema delova koji je razdvajaju".

"Promenila se Srbija nabolje, a promeniće se i njena Autonomna Pokrajina Vojvodina", rekao je Vulin.

Podvukao je da aktuelna pokrajinska vlast stalno traži da se nešto menja - Ustav i sve drugo, ali da "samo sebe neće da menja".

"Zašto ne izađete na izbore", upitao je Vulin aktuelnu pokrajinsku vlast i dodao: "Za sve imaju razloge i opravdanja, samo ne kažu kada će na izbore i da veruju u to što govore".

Vulin je rekao i da su mogli kao i njihovi prethodnici i da bi to bilo lako, da nastave da vladaju, a da neko drugi na kraju ponese teret loših odluka.

"Ali mi to ne radimo, jer niko nema prava da prodaje budućnost naše dece", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, oni Srbiji iznose istinu, a istina je da su zatekli zapuštenu, opljačkanu, uništenu privredu, plate i penzije koje država ne može da izdrži, ali i da je istina da će Srbija razumeti ono što sada rade, jer je to zalog za budućnost zemlje.

Između ostalog, on je rekao i da Srbija poštuje evropske prijatelje, ali da nikada neće uvesti sankcije Rusiji i istovremeno se zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću što je u stanju da vodi politiku koja zemlju ne zavađa sa zapadom, ne vodi u sukobe i konfrontacije i čuva svakog njenog prijatelja.

Potpredsednik SNS-a Nikola Selaković je istakao da nema ništa vrednije od zaštite ljudi i čoveka, za šta se vredi boriti.

"Zaboravilo se koliko je bitan i važan čovek, dok se nisu okupili oni čiji je glavni zadatak zaštita ljudi. To je i napredno i socijalistički", rekao je Selaković.

Selaković je naveo da Pokret socijalista i naprednjake i u tom smislu očekuje posao koji mogu samo zajedno da obave.

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović izjavio je da su izbori u Vojvodini potrebni, ali da trenutno i pored želje da se izvedu promene u Vojvodini za SNS ima i drugih važnih pitanja i značajnih tema kojii se tiču većeg broja građana.

Mirović, koji je bio gost na Kongresu Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista, rekao da su izbori uvek najbolje rešenje i da SNS ne beži od izbora niti je od njih odusatala, ali da je pravo pitanje da li postoje pravi formalni uslovi za njihovo raspisivanje i da se o tome treba raspravljati.

Prema njegovim rečima, stav naprednjaka je da Srbiji sada treba jedan miran period u kome će Vlada Republike Srbije, kako je kazao, provoditi ekonomske reforme, nužne, ozbiljne i odgovorne, koje treba da dovedu do oporovaka privrednog sistema u zemlji. 

Ranije danas, na radnom delu Drugog kongresa Pokrajinskog odbora Pokreta socijalsta u Novom Sadu, za predsednika tog odbora izabran je Bojan Torbica.

U tom delu sednice, sem predsednika PO, izabrani su i članovi odbora, njih 65.

Doneta je i programska platforma tog Odbora u kojoj je navedeno da je Pokret socijalista nastao kao "borbena levica i takav će ostati dokle god postoji".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво