Читај ми!

LDP: Mere uzaludne bez reformi preduzeća

Liberalno demokratska partija ocenila da će najavljena smanjenja penzija i plata biti uzaludne mere, ukoliko ne dođe do sveobuhvatne reforme javnih preduzeća.

Osim reforme javnih preduzeća, Liberalno demokratska partija ukazala je na to da je neophodno završiti privatizacije preduzeća u restrukturiranju, koja odnose najviše novca poreskih obveznika, prenosi Beta.

Kao najbolji primer neodgovornog poslovanja LDP je naveo "Železnice Srbije".

"Godinama u Vučić-Dačićevoj vladi i prethodnim vladama partijski poslušnici rukovode tim sistemom sa najviše subvencija. Odnos vlade prema reformama najbolje se ogleda u tome što 'Železnice' već duže od mesec dana nemaju generalnog, a čak ni v. d. direktora. Firma sa najvećim subvencijama iz budžeta sa skoro 20.000 zaposlenih, mnogo neodgovornih rukovodilaca i sindikalnih vođa čiji potezi koštaju u milionima evra", navodi LDP u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da Vlada ne poštuje Zakon o javnim preduzećima jer skoro dve godine ne ukida upravne i nadzorne odbore u javnim preduzećima, niti osniva nadzorne odbore sa manje članova.

"Takvo neodgovorno ponašanje ministara u vladi građane Srbije godišnje košta 200 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

LDP je dodala da je očigledno da i ova vlada, poput prethodnih, dopušta takvo ponašanje u javnim preduzećima jer ona predstavljaju "partijski ćup za stranke na vlasti".

"Vlada troši naše vreme. Vlada Srbije nema vremena za gubljenje, zato što je cena odlaganja reformi svaki dan sve veća, a strpljenje građana je sve manje. Brzina i sigurnost reformi ove vlade je ista kao i brzina i sigurnost vozova na našim prugama", navodi LDP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво