DSS: Poštovanje Ustava, a ne promena

Rešenje za probleme sa kojima se Srbija, pa i njena severna pokrajina susreću, nije u promeni Ustava, već u poštovanju ovog akta, koji su doneli građani, saopštila je Demokratska stranka Srbije.

Ustav Srbije, koji je danas na snazi, donet je posle višegodišnje rasprave, uz podršku ogromne većine građana i samo građani mogu i da ga promene, istakao je DSS u saopštenju, prenosi Fonet.

Niko ni danas ne spori pravo DS-a, NDS-a i LSV-a da predlažu Deklaracije o njegovoj izmeni ili donošenju novog Ustava.

Pitanje je samo šta se u međuvremenu promenilo pa da frakcije Demokratske stranke, koje su donošenje postojećeg Ustava podržavale, budu za njegovu promenu, saopštio je DSS.

Partija pita ove tri stranke zbog čega su, dok su bile na vlasti u Republici Srbiji, od 2008. do 2012. godine kršile Ustav i uskraćivale građane AP Vojvodine za sredstva iz republičkog budžeta koja su im Ustavom garantovana.

Sasvim jasno, DS, NDS i LSV su, kršeći Ustav, doprineli osiromašenju AP Vojvodine i njenih žitelja, navedeno je u saopštenju DSS-a.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се