Читај ми!

Vilhelm: Mere važan korak u dobrom pravcu

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izjavio je da su mere fiskalne konsolidacije koje je najavio premijer Aleksandar Vučić važan i hrabar korak u dobrom pravcu.

Ambasador Vilhelm je u izjavi za Tanjug  rekao je da "nije lako smanjiti penzije i plate u ovako teškim vremenima ali verovatno je neophodno smanjiti budžetski deficit".

To, kako je ocenio, svakako nije jedina mera koju srpska vlada treba da preduzme radi poboljšanja privrednog okruženja.

"Mislim da vlada mora da sagleda i prihodnu stranu jer su pođednako važne i prihodna i rashodna strana", dodao je Vilhelm.

Nemački ambasador je izrazio uverenje da će najavljene mere biti primenjene kao i da će biti dopunjene drugim merama.

"Znam da vlada razmišlja o tome jer je krajnji cilj povećanje rasta i stimulisanje privrede i to će sigurno biti urađeno u skorijoj budućnosti", rekao je nemački ambasador.

"Kao što je saopštila Evropska komisija, a i drugi, i ja veoma cenim najavljene mere premijera Srbije", rekao je Vilhelm.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво