Читај ми!

Ljajić: Ekonomske mere nepopularne, ali nužne

Socijaldemokratska partija Srbije podržava mere Vlade Srbije na finansijskoj konsolidaciji, koje su politički nepopularne – ali ekonomski nužne, izjavio je predsednik te partije Rasim Ljajić.

Ljajić je istakao da je važno što su te mere socijalno balansirane i da zaštite one sa najnižim primanjima, prenosi Tanjug.

"Mogli smo te mere i da odložimo, ali bi to povećalo cenu budućih mera, koju i sada plaćamo, jer 15 godina govorimo o reformama, a nikad ih nismo doveli do kraja", rekao je Ljajić na konferenciji za novinare.

Istakao je da status kvo ne ide u prilog povećanju privrednih aktivnosti, i dodao da bi nesprovođenje mera povećalo kurs dinara, ali i cene.

"Ljudi bi imali više para, ali bi kupovna moć bila manja", ocenio je Ljajić.

Ministar je rekao da mere mogu kratkoročno da utiču na pad kupovne moći, ali da se ne očekuje povećanje cena osnovnih životnih namirnica, jer je kupovna moć već mala.

"Verovatnije je očekivati da će trgovci smanjivati marže, da ne bi smanjili promet", istakao je Ljajić i dodao da posledica može biti smanjenje uvoza, jer oni najugroženiji, koji su zaštićeni, i do sada su kupovali najviše domaću robu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво