Читај ми!

Pregovori Srbije sa EU po planu

Pregovori Srbije o pristupanju Evropskoj uniji odvijaju se po utvrđenoj dinamici, a EU podržava mere štednje i ekonomske reforme koje sprovodi Vlada Srbije, ocenjeno je na sednici Vlade kojoj je prisustvovao i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Vlada je razmatrala Izveštaj o dosadašnjem toku pregovora o pristupanju Evropskoj uniji i ocenila da se pregovori odvijaju po utvrđenoj dinamici i da su do sada završeni eksplanatorni i bilateralni skrininzi za 15 poglavlja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

Na sednici je ocenjeno da EU podržava mere štednje i ekonomske reforme koje sprovodi Vlada Republike Srbije i da je spremna da pomogne u naporima Srbije da obezbedi privredni rast, efikasnost, konkurentnost i ekonomsku konsolidaciju.

Takođe je naglašeno da u Evropskoj uniji ocenjuju da je u Srbiji neophodno ubrzati strukturne promene i posebno efikasno sprovesti reformu državne uprave.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Republike Srbije i Španije o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи