Što bliži odnosi zemalja Zapadnog Balkana

Premijer Aleksandar Vučić i šef delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Eduard Kukan saglasili su se da je jedan od važnih uslova Srbije u napretku ka EU integracijska i dobra regionalna saradnja i što bliži odnosi između zemalja Zapadnog Balkana.

Premijer Srbije zahvalio je Kukanu na pomoći koju pruža Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i potvrdio da je nedvosmisleni cilj srpske vlade sprovođenje ozbiljne i odgovorne političke i ekonomske reforme i ulazak Srbije u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za odnose s medijima.

Kukan je izrazio uverenje da će Srbija imati dovoljno snage da sprovede teške reforme i zasluži svoje članstvo u porodici evropskih naroda, navedeno je u saopštenju.

I ministarka bez portfelja u Vladi Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je u Beogradu sa Kukanom, koji je tom prilikom pohvalio napore i hrabrost vlade u sprovođenju reformskog procesa.

Joksimović je naglasila da je Vlada Srbije u prethodnom periodu usvojila set reformskih zakona, važnih ne samo za proces evropskih integracija, već pre svega za ekonomski oporavak Srbije.

Istakla je da je Srbija ostvarila značajan napredak u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz njenog kabineta.

Govoreći o novim merama Vlade, Joksimović je ocenila da su mere fiskalne konsolidacije teške, ali neophodne.

Kukan je ocenio da je uspostavljanje funkcije komesara za evropsko susedstvo i pregovore o proširenju pozitivan signal za sve države koje su u procesu pristupanja EU. Ukazao je na važnost nastavka procesa evropskih integracija u zemljama Zapadnog Balkana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво