Promenjena gradska vlast u Obrenovcu

Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije i Socijalistička partija Srbije formirali su koaliciju u Obrenovcu. Demokratska stranka prešla u opoziciju.

Novu vladajuću koaliciju podržava 46 od 55 odbornika, a na sednici opštinskog parlamenta za novu gradsku vlast glasala je i grupa građana "Obrenovac - naš grad", prenosi Tanjug.

Na sednici je došlo i do kadrovskih promena, u skladu sa novom koalicijom u strukturi lokalne vlasti uključujući i gradsko veće.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahteva od svih u opštinskoj administraciji da daju pun doprinos u obnovi od poplava.

Čučković očekujue da će dobra saradnja sa Vladom Srbije biti dodatno unapređena ulaskom SNS-a u lokalnu vlast.

Za predsednika Skupštine Gradske opštine Obrenovac izabran Đorđe Komlenski iz SNS-a, koji je na tom mestu zamenio Željka Jovetića iz redova demokrata.

Umesto dosadašnjeg zamenika predsednika Gradske opštine Obrenovac Dragoslava Mrševića (SPS) izabran je Mirko Vranešević (SNS).

Dužnosti su razrešena dva člana gradskog veća, jedan je podneo ostvaku dok su na njihova mesta izabrani novi, u skladu sa novom vladajućom većinom.

Vranešević je na sednici rekao da sa današnjim danom SNS preuzima deo odgovornosti u vlasti, saopšteno je iz opštine Obrenovac.

"Nakon kratkih pregovora dogovorili smo se da sve naše političke razlike ostavimo po strani i da se stavimo u službu građana Obrenovca", rekao je Vranešević.

Kako je rekao, "ovo je tehnička koalicija koja će trajati do sledećih izbora 2016." i do tada "sve političke razlike koje su među nama ostavljamo po strani i zajednički se stavljamo u službu građana".

Odbornik URS-a Uroš Mirićić smatra da je situacija u kojoj se našao Obrenovac zahtevala od nas da još brže i efikasnije radimo na rešavanju problema.

"Mislimo da predstavnici DS-a nisu bili u stanju da razumeju probleme Obrenovčana, a njihovi pokušaji strančarenja su doveli do toga da ostanu van koalicije", rekao je Mirićić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво