Pupovac: Potrebna jača saradnja Srbije i Hrvatske

Predsednik Srpskog narodnog veća i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac ocenjuje da je između Srbije i Hrvatske potrebno više saradnje u vezi sa položajem manjina, bilateralnih odnosa i stanja u regiji. Ivica Dačić sa ambasadorom Hrvatske razgovarao o rešavanju otvorenih pitanja.

Pupovac je nakon razgovora sa ministrom Ivicom Dačićem izjavio za Betu da je potrebno više saradnje kad je u pitanju položaj manjina, ali i bilateralni odnosa i stanje u regionu.

"Drugim rečima", dodaje Pupovac, "postoji potreba i postoji interes da se saradnja unapređuje, i da se sa onog što je iskazano kao dobra volja i spremnost pređe na praktične politike i praktične aktivnosti".

Upitan za poslednja dešavanja i trzavice u odnosima poput hrvatskog potezanja pitanja identiteta Bunjevaca u Srbiji, Pupovac kaže da je "sve to treba da bude povod i razlog za tešnju i redovniju saradnju".

"Sve ove stvari su posledica toga što ne postoji kontinuirana saradnja i što ne postoji kontinuirani rad na tome da se ništa ne otme kontroli", zaključuje Pupovac.

Ivica Dačić sastao se ambasadorom Hrvatske u Beogradu Gordanom Markotićem, sa kojim je razgovarao o nastavku političkog dijaloga i unapređenju saradnje u svim oblastima, naročito na polju evrointegracija i ekonomije.

Sagovornici su podvukli spremnost za nastavak konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga i stvaranje odgovarajućih uslova za konkretne korake u rešavanju svih otvorenih pitanja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar Dačić i ambasador Markotić složili su se da je u interesu obe strane nastavak dalje saradnje u koordinaciji rada mešovitih komisija i ekspertskih grupa za otvorena bilateralna pitanja, kako bi se podstakla dinamika njihovog rešavanja, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се