Pajtić: Srbija je bankrotirala, vlast to krije

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je u Kragujevcu da je Srbija bankrotirala, ali da to vlast želi da prikrije. Skup lidera svih opozicionih stranaka najverovatnije 26. septembra u Kragujevcu, izjavio Veroljub Stevanović.

Bojan Pajtić je u razgovoru sa članstvom u Kragujevcu, odakle je započeo akciju posete gradovima u Srbiji, pod nazivom "Buđenje opozicije", rekao da se mora naći kompetentan i adekvatan odgovor na problem bankrota.

"Država koja podiže kredite da bi isplatila penzije i plate jeste država koja je suštinski bankrotirala, ali niko to ne izgovara, zbog toga što se to formalno nije dogodilo i što želi to da prikrije", rekao je Pajtić, prenosi Tanjug.

Napomenuo je i da su demokrate predstavnicima Vlade nudili, kako je rekao, podršku, znanje i iskustvo, ali su, dodao je, nailazili na odbijanje, uvrede, političke napade.

"Očigledno je da još uvek među ljudima koji vode ovu zemlju ne postoji svest o tome u koliko se velikom problemu nalazimo kao država i kao društvo i koliko su pogrešnih poteza povukli u prethodnom periodu", rekao je lider demokrata i predsednik vojvođanske vlade.

Pajtić je rekao i da je krenuo u obilazak članstva i simpatizera jer se, kako je naveo, DS i uopšte opozicione stranke u značajnoj meri nalaze pod medijskom blokadom.

"Važno je kroz ovakve obilaske da uputimo naše članove i naše simpatizere da aktivnim pristupom, razgovorima, društvenim mrežama prenesu poruku javnosti koju DS ima o tome koje su naše ideje, šta nameravamo da učinimo, o tome da ćemo formirati vladu u senci, o tome da ćemo ponudi kompetentna rešenja za svaki problem sa kojima se ovo društvo suočava", rekao je Pajtić.

Dodao je i da DS i dalje sledi put koji podrazumeva, s jedne strane, da se opredeljuje za najbolju političku, ekonomsku, kulturološku alterantivu, a to je put evropskih integracija.

"Istovremeno, potrebno je da kao država i kao narod sačuvamo svest o sopstvenom identitetu i da taj put ka evropskim integracijama bude dostojanstven i da uvaži pre svega ono što su potrebe ljudi koji žive na ovim prostorima", rekao je Pajtić, koji je u pratnji visokih funkcionera DS-a razgovarao sa članstvom u Kragujevcu.

Stevanović: Skup svih stranaka 26. septembra

Skup lidera svih opozicionih stranaka radi dogovora o formiranju bloka koji bi bio alternativa republičkoj vlasti biće održan najverovatnije 26. septembra u Kragujevcu, izjavio je Tanjugu lider Zajedno za Šumadiju i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović.

"Očekujem da okupljanje bude krajem sledeće sedmice, gotovo sam siguran da će biti tada. Verovatno 26. septembra" rekao je Stevanović koji se tokom dana, zajedno sa liderom Demokratske stranke Bojanom Pajtićem i drugim funkcionerima te stranke družio sa najaktivnijim kragujevačkim tviterašima.

Stevanović je rekao da ne zna ko će se sve odazvati i dodao da su svi pozvani, kao i da će tema skupa biti trenutna situacija u zemlji i dogovor oko toga kako nastupati u, kako je rekao, specifičnom trenutku koji je izuzetno problematičan.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво