Читај ми!

Snabdevanje strujom u rukama srpske zajednice

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević rekao je da sporazumom koji su juče u Briselu postigle delegacije Beograda i Prištine, snabdevanje električnom energijom na severu pokrajine ostaje u rukama srpske zajednice.

U pisanoj izjavi Dejan Pavićević je istakao da će sporazum Beograda i Prištine zaživeti samo ako bude obostrano sprovođen, za šta su obezbeđene adekvatne garancije, prenosi Tanjug.

Sporazumom je dogovoreno osnivanje nove srpske firme koja će se baviti distribucijom struje u pokrajini i koja će svoje usluge naplaćivati, naveo je Pavićević.

Oficir za vezu je dodao da je tema energetike bila jedna od prvih pokrenutih tema, ali da za nju nije do sada moglo da se pronađe rešenje.

Prema njegovim rečima, nađeno rešenje će obezbediti, pre svega, energetsku sigurnost na KiM, kako u sredinama u kojima žive Srbi, tako i u svim ostalim delovima Pokrajine.

"Na celoj teritoriji Pokrajine sistem prenosne mreže biće objedinjen u cilju nesmetanog funkcionisanja prenosa električne energije", rekao je Pavićević.

Kako je objasnio, na taj način će se, posle dugog niza godina, omogućiti srpskoj kompaniji da nesmetano radi i da naplaćuje svoje usluge.

Oficir za vezu je dodao i da će se time obezbediti potpuna energetska sigurnost u celoj Pokrajini, čime će se rešiti i problem u snabdevanju strujom srpskih enklava.

"Juče postignutim dogovorom Vlada Srbije je još jednom pokazala spremnost za dijalog i njegovu primenu, a u cilju dobrobiti svih grđana i poboljšanja života srpskog naroda u Pokrajini", zaključio je Pavićević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво