Читај ми!

Produktivna godina za rusko-srpske odnose

Zamenik šefa ruske diplomatije Aleksej Jurjevič Meškov kaže da se politički dijalog Beograda i Moskve aktivno razvija i da se priprema čitav set bilateralnih sporazuma, koji bi trebalo da budu spremni za potpisivanje tokom jeseni.

Meškov je, odgovarajući na pitanje novinara da li su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na jučerašnjem sastanku izneli neke molbe, rekao da nije bilo nikakve tajne, prenosi Tanjug.

"Nije bilo nikakve tajne. Ova poseta je pripremana i mi smo organizovali učešće na konferenciji sa srpskim rukovodstvom. Mi ništa ne tražimo jedni od drugih. Razmatramo naše odnose i kako da idemo napred", rekao je Meškov novinarima uoči konferencije "Veliki rat i aktuelne poruke čovečanstvu" u Beogradu.

Ruski zvaničnik je ocenio da je ova godina veoma produktivna u rusko-srpskim odnosima, podsetivši da je trgovinska razmena porasla za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Aktivno se razvija politički dijalog, (premijer Srbije Aleksandar) Vučić je bio u poseti Moskvi, kod nas se priprema za potpisivanje čitav set bilateralnih sporazuma, siguran da ćemo završiti rad na tome do sredine jeseni", rekao je Meškov.

Meškov je istakao i da Rusija aktivno sarađuje sa Srbijom na međunarodnom planu i ocenio da će naredna godina biti posebno interesantna jer će Srbija preuzeti predsedavanje OEBS-u.

Dve strane su, prema njegovim rečima, razgovarale i o tome kako da učine Evropu stabilnom i prevaziđu sadašnju tešku krizu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво