Читај ми!

Ljajić: Novi Pazar nije bure baruta

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić pozvao je večeras investitore da ulažu u Sandžak i poručio da se neće dozvoliti da se taj kraj vrati u devedesete godine ili da se Novi Pazar predstavlja kao "bure baruta".

Svedoci smo šta smo preživeli, što zbog Miloševićeve politike što zbog naših gluposti, nećemo da dozvolimo reprizu toga, rekao je Rasim Ljajić i dodao da se onima koji bi to hteli neće dozvoliti da "Pazar predstave kao bure baruta".

Ljajić je večeras na sednici Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar pozvao sve investitore da investiraju u ovaj kraj, jer "smo garancija da je ta investicija bezbedna i da će se isplatiti".

"To je poruka koja treba da se šalje, jer ona koja se sada šalje zatvara svaku perspektivu da bolje živimo", istakao je Ljajić.

Povodom predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina rekao je da je ova politička opcija za jedinstvo.

"Mi smo prvi predlagali da za nacionalni savet nađemo 35 uglednih ljudi oko kojih ćemo se okupiti. Ako od 100 hiljada ne možemo da nađemo 35 ljudi, onda ne treba da postojimo. Ti izbori treba da označe jedno umirenje u Sandžaku. Početak jednog procesa", smatra osnivač SDP-a.

Ljajić je ocenio i da ovo nisu izbori za nacionalne savete "već za pare koje će neko da dobija iz Vlade Srbije".

"To je konkurs ko će biti blizu bankomata odakle će država mesečno izdvajati za rad tih saveta. Mi u toj priči nećemo da učestvujemo. Hoćemo da se borimo da ovde normalno živimo", poručio je Ljajić.

SDP predvodi lokalnu vlast u Novom Pazaru od 2008. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво