Đurić: Važno je formirati ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa delegacijom Saveta Evrope o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o aktivnostima Vlade Srbije na implementaciji briselskih dogovora.

Marko Đurić je rekao da će učešćem predstavnika Srpske liste u pokrajinskoj Vladi biti ostvaren značajan pomak, kako u normalizaciji odnosa na Kosovu i Metohiji, tako i u jačanju srpske zajednice, i da je u tom smeru od velike važnosti i formiranje Zajednice srpskih opština, navodi se u saopštenju.

Ukazao je i na aktivnosti kosovske Agencije za privatizaciju, koja ugrožava vlasnička prava i interese srpske zajednice nelegalnom likvidacijom i privatizacijom srpksih privrednih subjekata, prenosi Tanjug.

Poseban problem u pogledu uspostavljanja načela vladavine prava, prema Đurićevim rečima su i, u poslednje vreme, sve učestalije aktivnosti Euleksa, koje predstavljaju dodatni pritisak na srpski narod, navodi se u saopštenju.

Zamenik direktora Direktorata za politička pitanja SE Danil Hošabo istakao je statusno neturalni stav Saveta Evrope prema kosovskom pitanju i izrazio očekivanje da će implementacija Briselskog sporazuma dovesti do razumevanja i kreiranja pozitivne atomsfere među stanovnicima Kosova i Metohije.

Hošabo je naveo da se Savet Evrope, iako nije direktno uključen u proces dijaloga, trudi da pruži svoj doprinos kroz programe saradnje u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije, kao i da ima važnu ulogu u očuvanju i zaštiti kulturne baštine.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво