Читај ми!

Vučić: Nikome nisam postavljao rokove

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da nikome nije postavljao nikakve rokove u vezi sa sastavom buduće vlasti u Vojvodini. Ističe da naprednjaci ne pregovaraju s pojedinim poslanicima DS-a da pređu u njihovu koaliciju.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je, u izjavi za sutrašnji Danas, demantovao pisanje medija o tome da je on poručio Nenadu Čanku i Borisu Tadiću da imaju rok do 24. septembra da se odluče da li će prići bloku oko naprednjaka i srušiti vlast Bojana Pajtića u Vojvodini, prenosi Tanjug.

Vučić je, takođe, oštro demantovao navode da SNS "kupuje" poslanike Demokratske stranke kako bi oborio aktuelnog premijera i predsednika DS-a, ocenivši ih "sramotnim".

"Nikakav rok nikome nisam dao, a sve drugo je više nego sramno", rekao je Vučić za Danas.

Upitan na koji način planira da reši krizu vlasti u Pokrajini, Vučić je odgovorio:

"Verovali ili ne, sve vreme se isključivo bavim državom, a o partijskim pitanjima nisam ni razmišljao."

Današnji Kurir je objavio da je predsednik SNS-a Aleksandar Vučić poručio liderima LSV-a Nenadu Čanku i NDS-a Borisu Tadiću da imaju rok do 24. septembra da se odluče da li će se priključiti bloku okupljenom oko naprednjaka i srušiti vlast Bojana Pajtića, koji se nalazi na čelu vojvođanske vlade.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Kurir je u današnjem izdanju naveo da naprednjaci pregovaraju s pojedinim poslanicima DS-a da pređu u njihovu koaliciju, čime ujedno slabe Pajtića, ali i umanjuju potrebu za LSV-om i NDS-om.

Taj izvor je naveo da je jedan od pokrajinskih poslanika iz redova DS-a "na to pristao i da će uskoro biti otkriveno ko je u pitanju, a verovatno će nedugo zatim biti saopšteno i ime drugog poslanika koji napušta demokrate".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи