Читај ми!

Mihajlović: Netačne tvrdnje Nove stranke

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović odbacila optužbe Nove stranke da nije održala obećanje koje je kao ministarka energetike dala građanima slabijeg imovnog stanja. Stavovi te partije zasnovani na "na netačnim premisama, koje su logično dovele do neistinitih zaključaka", ističe se iz kabineta Mihajlovićeve.

Iz kabineta Mihalovićeve navodi se da je to reakcija na jučerašnje saopštenje Nove stranke, "koje obiluje materijalnim grešakama kako se u javnosti ne bi stvorila potpuno pogrešna slika" o tome šta je Mihajlovićeva kao ministar energetike uradila kako bi siromašni građani dobili povlastice za plaćanje struje i grejanja, prenosi Tanjug.

"Tačno je da je Nova stranka jedna od najmlađih u parlamentarnom životu Srbije, ali činjenica je da njeni lideri nisu toliko "novi" u politici da bi sebi dopustili luksuz da prave ovakve greške", ističe se u saopštenju.

Kako se napominje, Uredba o energetski zaštićenom kupcu kojom su socijalno ugroženim građanima omogućeni besplatni kilovati struje i kubici gasa, baš kako je Mihajlović i obećala, stupila je na snagu 1. aprila 2013. godine, a sa početkom grejne sezone, u oktobru prošle godine, donete su i izmene i dopune ove Uredbe, kojima su omogućene i povlastice za plaćanje daljinskog grejanja.

Dodaje se da je "u toku prošle godine oko 100.000 domaćinstava, odnosno barem tri puta više građana, iskoristilo pogodnosti ove uredbe"

"Za njenu realizaciju u budžetu Srbije za 2014. izdvojeno je milijardu dinara a na taj način država je na sebe preuzela staranje o građanima lošijeg imovnog stanja a socijalna funkcija je izmeštena iz javnih preduzeća", ukazuje se u saopštenju.

Kako se napominje iz kabineta potpredsednice Vlade, na osnovu svega nabrojanog "potpuno je jasno da je saopštenje Nove stranke, u kome se potpredsednica Mihajlović optužuje da nije održala dato obećanja građanima u ovoj oblasti, zasnovano na netačnim premisama, koje su logično dovele do neistinitih zaklučaka".

Nova stranka je juče podsetila na izjave Mihajlović iz februara 2013. godine da "neće biti smanjenja cene električne energije pre 1. aprila kada na snagu stupaju socijalne karte", kao i da su "urađena jasna pravila za dobijanje socijalne karte koje bi važile godinu dana".

Od tada, dodaje se, prošlo je skoro godinu dana, kako navode u NS, kada se ministarka Mihajlović ponovo oglasila istim povodom i rekla da "(nepostojeća) socijalna karta treba da bude osnov za eventualni otpis duga za struju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се