Читај ми!

Vulin: Sutra odluka o ceni rada

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin najavio je za sutra sastanak radnih grupa, kao i sednicu Socijalno-ekonomskog saveta na kojoj će biti doneta odluka o minimalnoj ceni rada. U Vladi Srbije vode se sastanci o procentu smanjenja plata i penzija, rekao je Vulin.

Vulin je nakon obilaska Prihvatilišta za urgentnu zaštitu dece izložene zlostavljanju na pitanje novinara da li je doneta odluka o procentu smanjenja plata i penzija rekao, da se i danas o tome razgovaralo u Vladi, a da upravo ministar finansija i ministar privrede zajedno sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem razgovaraju o tome, prenosi Tanjug.

"Proveravaju se sve moguće brojke", dodao je Vulin.

Vulin je govoreći o ceni rada rekao da je tu prvenstveno odgovornost na poslodavcima i sindikatima da pronađu zajednički jezik, mada ukoliko to ne budu u mogućnosti da urade, tu je država kao treći deo Socijalno-ekonomskog saveta i socijalni partner.

"Voleo bih da naučimo i sad i u budućnosti da preuzimamo odgovornost da i sindikati i poslodavci tu odgovornost preuzmu, a da država bude tu samo kao korektiv i kada ne postoji drugi način da se nađe rešenje", rekao je Vulin.

Vulin je na pitanje da li će doći do povećanja cene rada ponovio da treba praviti razliku između člana 112. gde se određuje minimalna cena rada i člana 111. koji određuje cenu zarada.

Na pitanje da li će biti otpuštanja u javnom sektoru, Vulin je naznačio da nikada niko nije rekao da otpuštanja neće biti, ali je podvukao da neće instant rešenja i rešenja koja se donose na osnovu jedne procene i jednog mišljenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи