Читај ми!

Tači i dalje veruje

Demokratska partija Kosova Hašima Tačija veruje da će obezbediti dovoljan broj glasova da prođu njeni kandidati za predsednika Skupštine i premijera Kosova, piše prištinska "Tribuna", pozivajući se na izvore iz te stranke.

Posle odluke Srpske liste i svih poslanika iz manjinskih zajednica da podrže Demokratsku partiju Kosova (DPK), računa se da njihov kandidat može dobiti sigurnih 57 glasova, prenosi Beta.

DPK je na izborima osvojio 37 mesta i uz 20 mesta poslanika iz manjinskih zajednica ima 57 mesta, a da bi bio izabran predsednik parlamenta i premijer potrebno je imati 61 glas.

Izvori dnevnika iz vrha partije su rekli da imaju ponudu od sedam poslanika postizbornog bloka, Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo da podrže kandidate DPK.

"Mi sada imamo glasove da bismo izabrali predsednika parlamenta i stvorili novu vladu. To je postignuto i zahvaljujući saradnji s poslanicima iz drugih partija koji su nam obećali njihov glas za izbror predsednika Parlamenta i formiranje vlade", rekao je izvor Tribune.

I ranije u nekoliko navrata u prištinskim medijima su se pojavljivala imena nekih poslanika, uglavnom iz DSK-a, koji su navodno spremni da podrže DPK i daju glasove za izbor predsednika Skupštine, međutim svi oni su to odlućno pojedinačno odbili takvu mogućnost.

Prištinski mediji takođe pišu da je zahtev Srpske liste za odlaganje sednice skupštine prihvaćen, pošto DPK za sednicu zakazanu u petak nije mogla da obezbedi dovoljan broj glasova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи