Jovanović: Opozicija mora da se ujedini

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je Srbiji, umesto međustranačih svađa, potreban ozbiljan i jasan plan daljeg funkcionisanja opozicije, istakavši da rezultat lokalnih izbora u Majdanpeku uvećava značaj ideje o organizovanom opozicionom delovanju.

Jovanović je, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ocenio da je konačan rezultat izbora u Majdanpeku očigledan dokaz da niko nije pobedio, argumentujući to činjenicom da je SNS, kako kaže, dobila šest odsto manje glasova nego u martu, kao i da je opozicija izašla podeljena na pet različitih lista, od kojih nijedna nije u stanju da sama bude protivteža SNS-u i vladajućoj koaliciji.

"Sve to uvećava značaj ideje na kojoj insistiramo, a to je organizovano opoziciono delovanje i okupljanje opozicije sposobne da postane uverljiva alternativa Srpskoj naprednoj stranci. Umesto međustranačih svađa, potreban nam je ozbiljan i jasan plan daljeg funkcionisanja opozicije", poručio je Jovanović, a prenosi Tanjug.

Govoreći o izborima u Majdanpeku Jovanović je rekao da je LDP uložio prigovore na njihovu regularnost zato što politički život u Srbiji, kako kaže, treba da regulišu zakoni, a ne volja ili potreba vladajuće većine.

"Potrebne su nam efikasne institucije koje vode računa o funkcionisanju društva i države, a ne pojedinci koji rade mimo utvrđenih pravila", rekao je lider LDP-a.

Ta stranka više nema šta da čeka rekao je on i zahvalio svima, a posebno građanima, na datim glasovima.

"Oni su čuvari vatre Liberalno demokratske partije i zbog njih nemamo pravo na povlačenje, odustajanje i moramo da se borimo. Takvi ljudi su bili uz LDP, prilaze nam, svakog dana ih vidimo oko sebe i sa njima razgovaramo. Zbog njih se borimo za ozbiljnost na opozicionoj sceni", rekao je Jovanović, naglasivši da Majdanpeka mora da bude poslednje upozorenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво