Popović: DSS će ostati jedinstvena

Demokratska stranka Srbije će 20. septembra održati sednicu Glavnog odbora posle koje će se znati ko su kandidati za novog lidera stranke, koji treba da bude izbran na skupštini u oktobru. Aleksandar Popović je uveren da će DSS ostati jedinstvena "i pre i posle" izbora novog predsdednika.

Zamenik predsednika DSS-a Aleksandar Popović koji vodi stranku posle ostavke Vojislava Koštunice, koju je podneo zbog loših rezulata na majskim izborima, rekao je i da u toj stranci nema sukoba oko politike već da postoje različita mišljenja oko koncepta vođenja te političke partije, prenosi Tanjug.

Popović je na konferenciji za novinare, uz objašnjanje da na zna ko su kandidati za budućeg lidera DSS jer tek treba da ih predlože opštinski odbori, nagovestio mogućnost da promeni svoju odluku da će voditi stranku do izbora novog predsednika.

"Ja svakako vodim stranku do skupštine, a onda ...", rekao je Popović, izrazivši uverenje da će DSS ostati jedinstvena "i pre i posle" izbora novog predsdednika.

Popović je rekao i da je funkcioner DSS Milan Stamatović napustio stranku "zbog ličnih a ne političkih razloga", ne želeći da komentariše medijske navode da Stamatović sa bivšim potpredsednikom DSS Nenadom Popovićem formira novu stranku.

Kao najozbiljniji kandidati za budućeg lidera DSS pominju se Miloš Aligrudić i Sanda Rašković Ivić, mediji navode da bi to mogli da budu i Andrija Mladenović i Dragan Maršićanin dok je Slobodan Samardžić saopštio da se neće kandidatovati.

Aligrudić je prošle sedmice rekao Tanjugu da će, ukoliko dobije podršku, prihvatiti kandidaturu dok je član Pokrajinskog odbora DSS Marko Jakišć najavio da će taj odbor verovatno predložiti Aligrudića ili Sandu Rašković Ivić.

Posle loših rezultata na majskim izborima Koštunica, od osnivanja jedini lider DSS, podneo je ostavku a strankom od tada rukovodi Aleksandar Popović.

Popović je letos pismom obavestio stranačke organe da će tu funkciju obavljati do izbora novog predsednika, a što bi trebalo da se dogodi u oktobru.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара