Читај ми!

Vučić: Srbiji odgovaraju mir i stabilnost

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da Srbiji odgovara da ima mir i stabilnost, da je na putu ka Evropskoj uniji i da ima najbolju moguću saradnju sa Ruskom Federacijom.

Vučić je rekao da za SNS postoji samo jedna svetinja, a to je Srbija i da se za nju bori. Naveo je i da je posao naprednjaka da budu sluge, ali svog naroda – građana Srbije, prenosi Tanjug.

Aleksandar Vučić je na predizbornom skupu u Majdanpeku, pred lokalne izbore 7. septembra u tom mestu, rekao "da je Srbija naša otadžbina i domovina, da se za nju borimo i da to nije bilo lako".

Naveo je da je nova vlast naišla na bezbroj problema, zatekla opustošenu kuću bez kase, a da su mnogi pričali da će vlast morati da služi nekim drugima.

"Ja sam na početku svog mandata rekao da je naš posao da budemo sluge, ali svog naroda – građana Srbije", rekao je Vučić.

"I kao što nemam pravo da sklonim Srbiju sa evropskog puta, isto tako nemam pravo da kažem našim voćarima, povrtarima, poljoprivrednicima, privrednicima i građanima da ćemo danas zabiti nož u leđa Rusiji zato što to tako Srbiji odgovara", rekao je Vučić.

Poručivši da Srbiji odgovara da ima mir i stabilnost, da je na putu za EU i da ima najbolju moguću saradnju sa Ruskom Federacijom, Vučić je rekao da to ponekad mora da kaže i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i da svako ima ponešto da zameri, ali da je najvažnije da ljudi u Srbiji znaju i osećaju da je u njihovom interesu sve ono što su predstavnici vlasti radili.

Vučić je građanima Majdanpeka poručio da nigde ne odlazi kako bi pričao neistine i davao lažna obećanja, i dodao da će se naći investitor za rudnik Cerovo, a država Srbija će ulagati i u rudnike Majdanpek i Krivelj, gde će biti novih stotinu zaposlenih.

Kako je naveo, moraće u potpunosti da se podigne i "Zlatara Majdanpek".

"Mi hoćemo da ovaj grad bude od bakra, zlata i srebra sazdan", rekao je Vučić i dodao da oni neće kao prethodnici gledati da uzmu procenat i da sa punim koferima idu svojim kućama.

Kao najvažniju stvar Vučić je podvukao zapošljavanje i naznačio da u poslednjih pet meseci postoji smanjenje broja zaposlenih, što se nije desilo u poslednjih 20 godina.

"Ima li lepše i značajnije vesti?", upitao je lider SNS-a, koji je precizirao da je svakog meseca tri do četiri hiljade zaposlenih više "nego onih koji su, nedajbože, izgubili posao".

Skupu se obratio i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, koji je poručio: "Mi nećemo potrošiti budućnost naše dece."

Kako je naveo, Srbija traži istinu i dobiće istinu, a Srbija je takođe dobila i svog vođu, Aleksandra Vučića, upravo zato što govori istinu i radi za svoj narod i zemlju.

Kandidat naprednjaka za predsednika opštine Dejan Vagner pozvao je građane da glasaju za tu listu uz molbu da ne budu samo posmatrači promena, već da u njima aktivno učestvuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво