Читај ми!

Popović napustio DSS

Dosadašnji potpredsednik DSS-a Nenad Popović napustio je partiju, nezadovoljan situacijom u njoj. Zajedno sa Milanom Stamatovićem, takođe bivšim potpredsednikom DSS-a planira da formira novu stranku. U DSS-u tvrde da je Popović otišao zbog ličnog i političkog neslaganja sa politikom koju je kao poslanik i funkcioner prihvatio i za koju se zalagao.

Posle odlaska Vojislava Koštunice kojeg je cenio, Nenad Popović je odlučio da napusti DSS, jer nije želeo da učestvuje u sve češćim podelama u stranci – tako za RTS portparol Nenada Popovića obrazlaže njegovu odluku.

"Nenad Popović je ušao u DSS zbog Vojislava Koštunice. Posle njegovog odlaska, to više nije ista stranka. Rešio je da krene svojim političkim putem, a činjenica da nikada materijalno nije zavisio od partije, to mu i omogućava. Svaki politički početak je neizvestan, ali mi verujemo da će naša politika pronaći put do birača", rekao je portparol Dušan Žarković.

Kao ni Nenad Popović, niko od funkcionera DSS-a nije želeo u kameru da komentariše njegov odlazak. Stigla je pisana izjava od Aleksandra Popovića, koji od povlačenja Koštunice rukovodi partijom.

U njegovoj pisanoj izjavi navodi se da je Nenad Popović putem medija obavestio o svom odlasku ne samo javnost nego i stranku.

"Na isti način, putem medija, o tome je obavestio i Demokratsku stranku Srbije, zahvaljujući kojoj je bio u prilici da obavlja važne državne funkcije. Odluka Nenada Popovića o istupanju iz DSS-a je, sudeći po najavljenim ciljevima nove organizacije, posledica ličnog i političkog neslaganja s pojedinim segmentima politike DSS-a, koju je i kao poslanik zagovarao u Skupštini, a koju je ulaskom u Glavni odbor stranke u junu, još jednom jasno prihvatio", piše u saopštenju.

Aleksandar Popović je dodao da će DSS, zastupajući stav da Srbija treba da se opredeli za političku i vojnu neutralnost, te da ne pristupi bilo kojem političkom i vojnom savezu, sarađivati sa svim strankama koje s protive ulasku Srbije u EU i NATO.

"Jasno je da će zbog takve politike, ljudi koje sa sa njom slažu – u stranku da ulaze, a da će oni koji su joj protivni – iz stranke da izlaze", naveo je Aleksandar Popović.

Mediji su danas preneli da je dosadašnji potpredsednik DSS-a Nenad Popović napustio tu stranku i da, zajedno s još nekim bivšim stranačkim kolegama, formira novu partiju koja će se zvati Srpska narodna partija.

Demokratsku stranku Srbije početkom oktobra čekaju izbori za novog predsednika. Kao najozbiljniji kandidati pominju se Miloš Aligrudić i Sanda Rašković Ivić. Slobodan Samardžić u toj trci, kako je sam rekao, neće učestvovati. A jasno je sada ni Nenad Popović, koji je pominjan kao mogući naslednik Vojislava Koštunice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи