Читај ми!

Marić: Uzmenirujuća poruka Edite Tahiri

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština Ljubomir Marić rekao je da zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri svojim izjavama, posle ubistva srpskog žandarma kod Kuršumlije, šalje uznemiravajuću poruku svima koji su posvećeni procesu normalizacije života na Kosovu i Metohiji.

Ljubomir Marić je rekao da bi, umesto provocirajućih izjava i skretanja sa aktuelnih tema, za sve na Kosovu i Metohiji bilo bi korisnije da su se Edita Tahiri i pokrajinska vlada bavili obavezama koje su preuzeli Briselskim sporazumom.

"To je, pre svega, formiranje Zajednice srpskih opština", rekao je Marić u izjavi dostavljenoj medijima, prensi Tanjug.

Tahiri je prethodno zatražila od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare prema kojoj srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati.

Marić smatra da je evidentno da Edita Tahiri i neki članovi kosovske vlade, "svesni političke realnosti na KiM i svoje i stranačke političke sadašnjosti i budućnosti, pokušavaju na sve načine da budu u centru pažnje i destabilizuju dijalog Beograda i Prištine i implementaciju Briselskog sporazuma".

To je, kako smatra Marić, u najmanju ruku, veoma politički neodgovorno i nekorektno.

"Izjava Edite Tahiri u kojoj se pokušava zameniti teza borbe protiv kriminala, koji je poprimio oblike ozbiljne ilegalne organizacije usmerene protiv mira i stabilnosti u regionu i svega što predstavlja evropske vrednosti, kao i propusta odlazeće političke strukture u uvođenju reda u pokrajini, šalje uznemiravajuću poruku svima koji su posvećeni procesu normalizacije života svih građana na Kosovu i Metohiji", smatra Marić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво