Читај ми!

Rakić: Tahirijeva skreće pažnju sa ubistva žandarma

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić kaže da zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri, koja je zatražila od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare, samo želi da skrene pažnju sa ubistva žandarma u rejonu sela Orlovca.

Goran Rakić je pozvao potpredsednicu kosovske vlade Editu Tahiri da se uzdrži od komentarisanja zbivanja u Mitrovici i na administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom, dok ne bude izabrana nova kosovska vlada, prenosi Tanjug.

"Zatraživši od premijera Srbije Aleksandra Vučića da rastumači svoja upozorenja iz baze Merdare da žandarmerija više nikoga neće upozoravati, Tahirijeva želi da skrene pažnju sa ubistva srpskog žandarma, zbog čega je premijer Srbije posetio Kopnenu zonu bezbednosti", naveo je Rakić u pisanoj izjavi.

Rakić je dodao da Edita Tahiri želi da "skrene pažnju sa činjenice" da se jedino na Kosovu i Metohiji u ilegalnu seču drva ide sa kalašnjikovima i automatskim oružjem, zaostalim iz sukoba od pre 15 godina.

"Nije li to dovoljan razlog da se Tahirijeva uzdrži od reagovanja, ili joj treba podsećanje na činjenicu da su drvoseče ilegalno prešle administrativnu liniju, i to još naoružane", naveo je Rakić.

Istakao je da Vučić nije mislio na slobodu kretanja, nego na ilegalne prelaske, i dodao da Edita Tahiri to zna, ali da želi da skrene pažnju sa očitih propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji i da težište problema prebaci na Beograd.

"Shvatam da je postojeća kosovska vlada odlazeća i da Edita Tahiri prilično gubi politički kompas, ali i kada reaguje trebalo bi prvo da se konsultuje sa svojim kolegam iz vlade, koji su, poput Bajrama Redžepija, ocenili kao legitimne odluke Beograda da pošalje pojačanje policijskim i vojninm snagama u Kopnenoj zoni bezbednosti, a ne da odstupa od njih, i da o vladi Hašima Tačija nudi sliku raštimovanog orkestra", naveo je Rakić.

Ocenio je da najave Edite Tahiri da će buldožerima ukloniti žardinjere sa sadnicama i zeleni pojas na glavnom mostu na Ibru, takođe govore o putu kojim ona korača.

"Građani Severne Kosovske Mitrovice to neće dozvoliti, a mi kao njihovi predstavnici ćemo ih u otporu podržati. To je borba za njihovu egzistenciju i oni su svesni da bi takav scenario proizveo neprilike i incidente", naveo je Rakić.

Prištinski mediji danas su preneli izjavu zamenice kosovskog premijera Edite Tahiri, koja je zatražila od Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare, prema kojoj srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво