Читај ми!

Nikolić sa ambasadorima Francuske i Mađarske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zahvalio je ambasadorima Francuske i Mađarske u Beogradu Fransoa-Gzavijeu Deniou i Oskaru Nikovicu za saradnju i unapređenje odnosa.

Tomislav Nikolić je u odvojene oproštajne posete primio ambasadore Francuske i Mađarske, saopšteno je iz predsednikove pres-službe, prenosi Beta.

Zahvalivši ambasadoru Francuske na izvanrednoj saradnji, Nikolić je konstatovao da ništa ne može da naruši duboke i istorijske prijateljske veze dva naroda.

"Imali ste priliku da budete sa nama kada nismo bili toliko uspešni i kada to jesmo, ali se trudimo da postignemo što bolje rezultate u interesu građana Srbije", istakao je Nikolić i dodao da se Srbija danas oslanja na Francusku snažnije nego pre.

Nikolić je istakao da je Srbija zahvalna za podršku Francuske, posebno na pokroviteljstvu francuskog predsednika Fransoa Olanda na donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći poplavljenim područjima.

Ekonomski odnosi, podvukao je Nikolić, treba dodatno da se osnaže i potrebno je uložiti dodatne napore u ostvarivanju kontakata sa francuskim investitorima.

Ambasador Denio je istakao zajednički napor dve strane na podizanju političke saradnje na najviši mogući nivo.

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu i vidimo je kao partnera u EU", rekao je ambasador Francuske i posebno istakao unapređenje odnosa u regionu.

"Donatorska konferencija je doživela neslućen uspeh", naglasio je Denio i dodao da prisustvo Olanda na konferenciji na Brdu kod Kranja predstavlja inicijativu Francuske da se vrati na Balkan.

Predsednik Nikolić je takođe zahvalio ambasadoru Mađarske za veliki doprinos u unapređenju odnosa dve zemlje i istakao da je postignuto istorijsko pomirenje dva naroda.

"Mi smo zajedničkim naporima razbili mnoge predrasude, pokazali smo da dobra volja može da prevaziđe probleme iz prošlosti", istakao je Nikolić.

Ambasador Nikovic je ocenio da je za kratko vreme postignut ogroman napredak u bilateralnim odnosima.

"Napravili smo prvi veliki korak, razbijene su mnoge predrasude i mitovi i treba nastaviti u tom duhu", istakao je ambasador Mađarske i dodao da će prijateljstvo sa srpskim narodom zauvek nositi u srcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво