Читај ми!

Tahirijeva traži odgovor od Vučića

Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri zatražila je od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare prema kojoj srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati.

Edita Tahiri je reagovala na izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je u nedelju, prilikom obilaska baze u Merdaru, rekao da će žandarmi dobiti novu opremu koja će moći bolje da ih štiti, "uz manja ograničenja", prenosi Tanjug.

Tahirijeva je, u izjavi za prištinsku televiziju RTK, upitala Vučića da li je mislio na ilegalne prelaske ili slobodu kretanja, s obzirom na to da je, kako je dodala, sloboda kretanja sada već deo potpisanog sporazuma.

Zamenica kosovskog premijera istakla je da nije prvi put da srpski zvaničnici skreću sa politike dobrog susedstva.

Kako su preneli prištinski mediji, Tahirijeva je poručila da Srbija kao zemlja koja teži Evropskoj uniji treba da učini "mentalnu reformu" i da je vreme pretnji prošlo.

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je, prilikom obilaska Merdara, da je pripadnik srpske Žandarmerije koji je ranio albanskog teroristu tom prilikom 10 puta viknuo: "Baci pušku!".

"On 10 puta nije hteo da baci pušku. Ubuduće neće više vikati 'baci pušku'", objasnio je Vučić i dodao da je zadatak ministra unutrašnjih poslova da pripremi nove podzakonske akte.

Prema Vučićevim rečima, Srbija ne može da dozvoli banditima i kriminalnim grupama da kradu i pljačkaju, i ne samo to nego da dolaze sa 10 automatskih pušaka koje služe samo za to da se ubijaju srpske snage bezbednosti.

"To je organizovani kriminal", rekao je Vučić i dodao da veruje da Albancima iz opštine Podujevo "neće ubuduće padati na pamet da se takvim terorističkim aktima služe i da divljaju" u okolini te baze.

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je u sredu 28. avgusta u Beogradu posle ranjavanja iz vatrenog oružja u rejonu sela Orlovca, u opštini Kuršumlija, u napadu za koji se sumnja da su ga izvršile albanske šumokradice sa Kosova.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи