Читај ми!

LDP: Vlada nastavlja Cvetkovićevu politiku

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je Vlada premijera Aleksandra Vučića nastavila da sprovodi "katastrofalnu ekonomsku politiku" Vlade na čijem su čelu bili Mirko Cvetković i Ivica Dačić.

Jovanović kaže da nije promenjena politika partijskog upravljanja javnim preduzećima, javni dug u ovom trenutku prelazi 70 odsto bruto društvenog proizvoda, privreda je u recesiji, a investitori Srbiju ne vide kao zemlju bezbednu za ulaganja, prenosi Beta.

Jovanović ističe da "dok se reforme odlažu, problemi koji su nas opterećivali u prethodnoj deceniji samo se produbljuju i iz toga se ne nazire izlaz".

Predsednik LDP-a je ocenio da se ne može očekivati rezultat od Vlade koja je u prethodne dve godine promenila pet ministara privrede, tri ministra finansija i tri ministra poljoprivrede.

"Najave temeljnih reformi su postale svakodnevica, Vlada ne sprovodi zakone koje je usvojila, a za to vreme građani konstantno siromaše. Samo zbog toga što Vlada neće da ukine upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća, što je inače njena zakonska obaveza, građani Srbije godišnje izgube 200 miliona dinara", rekao je Jovanović.

Podseća da država godišnje izgubi milijardu evra iz budžeta zbog nesposobnog partijskog upravljanja javnim preduzećima.

"Ta suma je jednaka iznosu kredita koji smo uzeli od Ujedinjenih Arapskih Emirata kako ne bismo bankrotirali. Ako se nastavi ovim tempom, ni toliko najavljivano smanjenje plata i penzija od deset odsto, neće biti dovoljno za pokrivanje enormnih gubitaka koje ta javna preduzeća stvaraju", piše u saopštenju.

Jovanović je ponovio da najveću odgovornost za takvo stanje snose premijer Vučić i Srpska napredna stranka.

"Ne mogu ih opravdati ni poplave, ni loši rezultati prethodnih vlada. Podrška od 50 odsto glasova na parlamentarnim izborima njih ne oslobađa odgovornosti, već ih dodatno obavezuje da rade posao za koji su izabrani", ocenio je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи