Читај ми!

LSV za osnivanje pokrajinskog zavoda za statistiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da je tražila i da traži ponovno osnivanje pokrajinskog zavoda za statistiku, koji bi bio dopuna takvoj republičkoj instituciji.

U saopštenju LSV-a, koje je potpisala članica predsedništva te stranke Maja Sedlarević, kaže se da za obrazovanje statističke službe u Vojvodini postoji velika potreba, a da se utemeljenje za njeno osnivanje nalazi i u najnovijem, izmenjenom Statutu AP Vojvodine, prenosi Tanjug.

"Taj detalj po svoj prilici ne zna ili ne želi da zna direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović koji je juče iz fioke ponovo izvukao izjavu datu 4. oktobra 2010. godine da je 'apsolutno nepotrebno obnavljati vojvođanski Statistički zavod', a LSV je i tada, a i sada poručuje da cilj i ideja nije da Pokrajinski zavod za statistiku bude paralelna institucija u odnosu na Republički zavod, već da mu pomogne u boljoj i kvalitetnijoj obradi statističkih podataka", kaže se u saopštenju.

Nepostojanje Pokrajinske statističke službe, po mišljenju Sedlarevićeve, otežava planiranje, ostvarenje i praćenje demografskog, ekonomskog i ukupnog razvoja Vojvodine, jer se, kako ona ističe, "mnogi značajni podaci od interesa za Vojvodinu ili ne prikupljaju, ili se vode sporadično i parcijalno, a rezultati takvih istraživanja su često i neblagovremeni i nepotpuni".

"Budući da je po rečima direktora Vukmirovića "struktura Republičkog zavoda za statistiku takva da postoji sektor za Vojvodinu", LSV će mu ubrzo dostaviti niz pitanja u vezi sa podacima od interesa za AP Vojvodinu na koja i mi i građani odavno čekamo", kaže se na kraju saopštenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво