Stefanović za hitan sastanak sa Euleksom i Kforom

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Euleksa i Kfora zbog napada u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije.

Nebojša Stefanović je rekao da očekuje da će se sastanak u narednih nekoliko dana održati u Beogradu.

Stefanović je za TV Pink najavio da će na sastanku biti istaknuta želja da se obezbedi apsolutna bezbednost za stanovništvo ali i pripadnike bezbednosnih snaga, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova izjavio je, posle ubistva pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića kod Kuršumlije, da je trenutna situacija stabilna.

Stefanović je rekao da je uputio dodatne policijske snage koje su na terenu, osnažene odrede Žandarmerije i da se ostvaruje saradnja sa Euleksom i Kforom u smislu obezbeđenja čitavog regiona.

"Moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da ubuduće imamo više mera i možda snažnije prisustvo policije, da se više nikada ne dogodi da neko od pripadnika policije izgubi život, radeći svoj posao", naglasio je Stefanović.

Stefanović je rekao da je jučerašnji napad bio "direktan teroristički napad" i da se kroz saradnju sa Euleksom i KFOR-om radi na otkrivanju počinilaca.

Najavio i da će inicirati sastanak sa tužilaštvom, sudovima na kom bi se razgovaralo o pooštravanju kaznene politike za napade na policajce.

Stefanović je ukazao da pripadnici Žandarmerije rade jedan od najtežih poslova u zemlji i da ovaj teroristički napad pokazuje kakvim su bezbednosnim rizicima svakodnevno izloženi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи