Читај ми!

Skupština prati dinamiku rada Vlade

Srbija se nalazi na putu reformi, zacrtani su ciljevi da se država politički i ekonomski reformiše, a parlament prati dinamiku rada Vlade, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Maja Gojković je za RTS istakla Vladu i Skupštinu kao dva "motora" reformi.

"U čitavom mandatu parlamenta očekuje nas velika dinamika i vredan rad, Srbija se nalazi na putu reformi, a da biste sve reforme sproveli morate da radite vredno", rekla je Maja Gojković.

Kada je reč o izboru nvog ministra privrede, za koga je predložen Željko Sertić, Gojkovićeva je objasnila da Skupština usaglašava termine sa premijerom i vicepremijerom koji jedini mogu da predsatvljaju Vladu prilikom predlaganja ministara.

Rekla je da očekuje da bi ministar privrede mogao da bude izabran na nekoj od sednica sledeće nedelje.

Skupština Srbije danas počinje osmo vanredno zasedanje. Na dnevnom redu su Predlozi zakona o prometu nepokretnosti, o overavanju potpisa i izmene Zakona o sudskim taksama i zdravstvenoj zaštiti.

Maja Gojković je podsetila da je Vlada obećala da će Skupština u septembru dobiti rebalans Budžeta i još jednom je istakla da je parlament spreman da prati dinamiku rada Vlade.

Govoreći o poseti Turskoj, gde je bila na inauguraciji predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Maja Gojković je rekla da je Turska velika država.

"Nama je važno da Turska nastavi da investira i da mi možemo da plasiramo i investiramo kod njih", navela je Gojkovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво