Читај ми!

Vlada formira preduzeće za 25 malih aerodroma

Vlada će u narednih nekoliko dana doneti odluku o formiranju novog javnog preduzeća u kojem će biti okupljeno svih 25 malih aerodroma u Republici, najavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Tokom sastanka ministarke Zorane Mihajlović sa čelnim ljudima u Opštini Zrenjanin bilo je reči o aerodromu Ečka. Mihajlovićeva je najavila da će uskoro predstaviti plan Vlade Srbije da se svih 25 malih aerodroma u Republici okupe u jedno preduzeće.

Prema njenim rečima, o formiranju javnog preduzeća "Aerodromi Srbije" biće reči u narednih nekoliko dana na jednoj od sednica vlade.

Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, danas je razgovarala sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem o, kako je rekla, završetku projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin.

Ministarka je navela da će se vlada najverovatnije opredeliti za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda zainteresovanih investitora za izdavanje koncesije za izgrađu puta Beograd-Zrenjanin.

"Budući da ima zainteresovanih investitora za koncesiju na ovoj deonici, to je ne samo za Zrenjanin, nego i za ovaj deo Srbije, veoma značajno", rekla je Mihajlović.

Navodeći da je sa lokalnim rukovodstom Zrenjanina razgovarala i o izgradnji obilaznice oko tog grada, napomenula je da će izgradnja tog objekta biti jedan od prioriteta vlade i samog grada Zrenjanina.

"Ono što ja moram da pohvalim, to je odeljenje za koje sam čula da postoji u lokalnoj samoupravi za razgovor sa potencijalnim investitorima", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je dodala, na osnovu novog zakona o planiranju i izgradnji u svakom gradu će biti predviđeno otvaranje posebnog šaltera za usluge potencijalnim investitorima, tako da će se i ovaj, u Zrenjaninu, sasvim sigurno uklopiti.

Mihajlović je u Zrenjaninu otvorila i Sajam preduzetništva, inovacija i kooperacija "Inokop 2014", koji je okupio brojne izlagače iz zemlje i inostranstva, kao i mnogobrojne posetioce, privrednike i članove diploamtskog kora u Srbiji.

"Za Vladu važnije da rešava probleme"

Zorana Mihajlović, koja je i funkcioner u SNS-u, rekla je u Zrenjaninu da će se o eventualnim promenama u Vladi Srbije razgovarati prvo na stranačkim organima, pa tek onda u javnosti.

Nije želela da komentariše pojedine medijske napise o sukobu lidera socijalista Ivice Dačića i člana Predsedništva SNS-a Nebojše Stefanovića.

Istakla je da je za Vladu u ovom trenutku mnogo važnije da rešava probleme, a da politiku ostavi po strani.

"Ja to ne bih uopšte komentarisala. Vlada ima puno posla, puno zadataka i puno rada", rekla je Mihajlović novinarima.

Istakla je da, ako bude bilo kakvih promena u Vladi Srbije, prvo će se o tome razgovarati na stranačkim organima, pa tek onda u javnosti.

"Stavimo malo politiku sa strane i da krenemo da rešavamo probleme. Nemamo mi ništa protiv izbora, ali hajde da vidimo da li možemo ovaj prvi korak da realizujemo", naglasila je potpredsednica Vlade Srbije.

Mihajlovićeva je ukazala da Vlada ima jedan cilj - da pokuša da rešava probleme, poručivši da "neke stvari mogu da idu mnogo brže kada se sedne za sto".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво