Читај ми!

Štajnmajer: Nemačka se angažuje za ceo Balkan

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer ocenio je da današnja konferencija u Berlinu o Zapadnom Balkanu pokazuje da se Nemačka i dalje snažno angažuje za celokupni region i podržava evropsku perspektivu svih država Zapadnog Balkana.

Šef nemačke diplomatije kaže da ta zemlja želi da iskoristi sastanak u Berlinu kako bi odala priznanje dosadašnjem napretku regiona na putu u Evropsku uniju, prenosi Beta.

"Istovremeno, raspravljaćemo o pitanjima koja su odlučujuća za brzinu i uspeh približavanja Zapadnog Balkana EU. Tom prilikom, biće reči i o tome kako države, pa i u okviru regionalne saradnje, mogu da unaprede neophodne reforme", rekao je Štajnmajer.

Štajnmajer je istakao da se "raduje što u Berlin dolaze njegove kolege iz svih država Zapadnog Balkana i drugi aktivni partneri".

"Upravo u svetlu aktuelnih međunarodnih kriza u našem susedstvu, sa svojim kolegama želim da se konsultujem kako zajedničke evropske vrednosti i interese pojačano možemo da izrazimo kroz jednu jedinstvenu evropsku spoljnu politiku", rekao je nemački ministar spoljnih poslova.

U okviru konferencije o Zapadnom Balkanu nemačke vlade, Štajnmajer će primiti na konsultacije šefove diplomatija devet zemalja kao i jednog člana Evropske komisije u Vili Borsig u Berlinu.

Posle konsultacija u Vili Borsig, ministri će učestvovati u daljem programu konferencije u uredu nemačke kancelarke.

U delegaciji Srbije će između ostalih biti i premijer Aleksandar Vučić, kao i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će učestvovati u delu konferencije koji je namenjen ministrima spoljnih poslova i govoriće na panelu "Ekonomsko upravljanje i približavanje EU".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи