Читај ми!

Lučani, slede privremene mere

U Lučanima sledi uvođenje privremenih mera, budući da sednica Skupštine opštine ni posle tri meseca nije održana zbog nedostatka kvoruma, jer je večeras od 45 odbornika zasedanju prisustvovalo njih 16.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine, Dragana Šušića Vladi će se sa zahtevom za uvođenje privremenih mera obratiti SNS, koja inače ima 16 odbornika, a koji nisu prisustvovali sednici, prenosi Tanjug.

"Da li će Vlada tražiti dokumentaciju kako bi imala uvid u stanje u lokalnoj samopravi nisam siguran, međutim, zakazao sam zasedanje za 5. septembar do kada bi trebalo da budu uvedene privremene mere, odnosno privremeni organ od pet članova", naveo je on u izjavi Tanjugu.

Šušić je precizirao da zakon predviđa raspisivanje izbora u roku od dva meseca, tako da bi nova vlast mogla biti formirana pre 2015. godine.

Predsednik opštine Lučani, Mladomir Sretenović je podsetio da žitelji ovog područja veoma teško funkcionišu imajući u vidu aprilske i majske poplave koje su izazvale velike posledice, a da nije usvojen rebalans opštinskog budžeta.

Sretenović je Tanjugu rekao da se lokalna samouprava, zbog šteta nastalih u poplavama, obratila državi za pomoć, sačinila više dokumenata, ali je u lokalnu kasu pristiglo samo 3,7 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, rebalansom budžeta koji je trebalo da se usvoji planirano je da se opredele sredstva za pomoć ugroženim domaćinstvima, međutim, zbog bojkota sednica skupštine to nije urađeno.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić rekao je prilikom sinoćne posete Lučanima da SNS mora preuzeti odgovornost za vršenje lokalne vlasti u tom mestu.

Na zajedničkom sastanku povereništva opštinskog i mesnih odbora sa odbornicima lučanskih naprednjaka Nikolić je istakao da SNS i u Lučanima mora preuzeti odgovornost za vršenje lokalne vlasti, dao punu podršku naporima da se to učini nakon vanrednih lokalnih izbora uz formiranje široke koalicije i istakao da njih treba održati u što kraćem roku uz vrlo kratku kampanju.

Inače, vladajuću koaliciju u Lučanima činile su sve političke stranke osim "Pokreta za razvoj Dragačeva", koji je na lokalnim izborima osvojio najveći broj odborničkih mandata, ali je u međuvremenu prešao u SNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво