Читај ми!

DSS traži da se objavi ugovor sa "Fijatom"

Demokratska stranka Srbije saopštila je da je Vlada Srbije, koja "građanima guli kožu s leđa porezima i umanjenjem plata i penzija", dužna da građanima kaže punu istinu o fabrici "Fijat automobili Srbija" i "štetnom ugovoru" koji je vlada pre nje zaključila.

DSS navodi da taj ugovor budžet Srbije godišnje košta polovinu sredstava planiranih da se prikupe odlukom Vlade o uvođenju takozvanog solidarnog poreza.

DSS tvrdi da je Srbija u posao sa "Fijatom" uložila oko 600 miliona evra i da se svake godine ogromna sredstva iz budžeta prenose kompaniji "Fijat automobili Srbija", a da od tog posla Srbija, umesto da prihoduje, ima nemerljivu štetu.

Kompanija "Fijat automobili Srbija" je prvi put od 2008. tek 2013. godine iskazala neto dobit, i to u iznosu od nepunih 10 miliona evra, kaže DSS.

Samo u toj istoj 2013. godini FAS je od Vlade Srbije, tvrdi DSS, dobio više od 50 miliona evra raznih subvencija, donacija i refundacija, a oslobođen je i plaćanja električne energije i komunalnih troškova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи