Читај ми!

Maršićanin: Srbija uvela "meke" sankcije Rusiji

Srbija je Ruskoj Federaciji uvela "meke" sankcije, odnosno delimičan embargo na izvoz poljoprivrednih proizvoda, a to je zahtev Evropske unije, rekao je Dragan Maršićanin iz Demokratske stranke Srbije.

Dragan Maršićanin je rekao da "mekim sankcijama" Srbija šteti svojoj privredi u korist Unije, prenosi Tanjug.

"Zahtev EU da Srbija čini štetu sebi, za korist EU, a da bi naštetila Rusiji, a ponajpre prihvatanje tog zahteva od strane Vlade Srbije, događaji su koji bi i onima koji su do sada bili slepi kod očiju morali da pomognu da progledaju i u pravom svetlu vide ne samo Uniju, već pre svega srpsku Vladu i njenu pogubnu politiku evropskih integracija", kazao je Maršićanin.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, podsetio je Maršićanin, rekao da je Srbija na ozbiljan način shvatila upozorenje EU i da zbog toga neće davati podsticaje za izvoz u Rusiju, navodeći da Vlada radi u interesu garđana Srbije.

"Pa šta je srpski interes ako ne to da se koristi svaka prilika da se u najvećoj meri uposle neiskorišćeni kapaciteti, poveća proizvodnja, zaposle novi radnici, poveća BDP?", upitao je Maršićanin.

Podsećajući da su EU i SAD uvele ekonomske sankcije Rusiji, a Rusija odgovorila kontramerama i uvela embargo na uvoz prehrambenih proizvoda iz EU, kazao da je to šansa za Srbiju da zauzme njihovo mesto.

"Zemlje članice EU zbog toga trpe veliku štetu, njihove kompanije ne mogu da izvoze u Rusiju, nemaju alternativna rešenja za izvoz, ne znaju šta će sa viškom prehrambenih proizvoda... a Rusija nedostajuće kolicine može da uveze umesto iz zemalja EU iz drugih zemalja. Jedna od tih zemalja je i Srbija", istakao je Maršićanin.

Maršićanin naglašava da DSS već godinama ukazuje na to da "evrunijatska srpska vlast ne sprovodi srpsku već politiku Brisela i Vašingtona", ali i da je neophodno da se takva politika promeni.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи