Читај ми!

Vučić: Nećemo se mešati u izbore u RS

Srbija se neće mešati u izborni proces u Republici Srpskoj i neće podržati nijednu stranu, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija poštovati narodnu volju, bez ikakve podrške bilo kojem kandidatu.

"Ne mešam se u izbore u Republici Srpskoj", rekao je Vučić za list Danas, a prenosi Tanjug.

S druge strane, predsednik RS Milorad Dodik rekao je za taj list da i ne računa na podršku Beograda.

"Vlast u Srbiji se, u tom pogledu, postavila neutralno. Uostalom, ja očekujem podršku naroda, odnosno ljudi koji glasaju. Mislim da smo uradili sve da stabilizujemo RS i da to narod ceni", istakao je Dodik.

"Nisam ni razmišljao o tome da pozovem nekog od predstavnika vlasti u Srbiji na događaj u predizbornoj kampanji, ali mislim da su vlasti jasno stavile do znanja da ne žele da se mešaju u izborni proces ovde i da se apsolutno ne bi odazvali mom pozivu", smatra Dodik.

Dodik tvrdi, navodi list, da "orijentacija neutralnosti državnog vrha Srbije o pitanju izbora u BiH nama u potpunosti odgovara".

Upitan da li mu nedostaje ta podrška, s obzirom na neko prošlo vreme i izbore koji su se odvijali uz jasnu podršku srpskih vlasti, Dodik kaže: "Naravno, dobri odnosi sa vlastima u Srbiji su u našem velikom prioritetu."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво