Читај ми!

LSV: Uskoro odluka o vlasti u Vojvodini

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš rekao je da će se Glavni odbor te stranke uskoro izjasniti o rekonstrukciji vojvođanske vlade.

Kostreš je za agenciju Beta rekao da će Glavni odbor LSV o tome odlučivati najverovatnije početkom septembra.

Potvrdio je da su tehničke grupe LSV, Demokratske stranke (DS) I Nove demokratske stranke (NDS) prethodno postigle konsenzus oko pitanja rekonstrukcije Pokrajinske vlade.

"U principu, jeste postignut konsenzus na tehničkom nivou. Ali, stranački organi će dati poslednju reč da li će se pregovori nastaviti u okviru tehničkih grupa ili će se podići na viši nivo", naveo je Kostreš.

Pokrajinski odbor DS saopštio je da je jednoglasno usvojio dokument o rekonstrukciji vojvođanske vlade, koji su prethodno usaglasile tehničke grupe DS, LSV i NDS.

Pokrajinski odbor DS-a je ponovio raniji stav da ta stranka neće ulaziti u koncentracionu Pokrajinsku vladu, koju su predložili Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i Srpska napredna stranka (SNS).

Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-a, LSV-a i SVM-a. DS i LSV pregovaraju sa NDS-om kako bi vladajuću koaliciju proširili tom strankom.

SVM ne učestvuje u pregovorima i zalaže se za formiranje koncentracione Pokrajinske vlade, u kojoj bi učestvovale sve stranke i koja bi imala ograničen mandat za sprovođenje prioritetnih zadataka, a potom bi bili raspisani pokrajinski izbori.

NDS je najavio da će prekinuti pregovore u Vojvodini sa DS zbog izjava potpredsednika demokrata Borislava Stefanovića o lideru NDS Borisu Tadiću.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи